Bardzo prosty i szybki do zrobienia. Jest puszysty niezwykle smaczny. Można go dodawać na kanapki, lub krakersy. Fajna przekąska na imprezę, ale też pyszne śniadanie 🙂

  • 1 ser półtłusty
  • 1 serek wiejski
  • 2 małe ogórki lub jeden większy
  • 5 rzodkiewek
  • szczypiorek
  • pieprz i sól

Twaróg rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy do niego serek wiejski i mieszamy. Ogórki i rzodkiewkę ścieramy na dużych oczkach. Szczypiorek siekamy. Wszytko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Szczypiorek może zostać użyty tylko do dekoracji, wówczas go nie mieszamy z twarożkiem a posypujemy gotowe kanapki 🙂

 

O Autorze

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany